Saturday, 14 July 2012

Hari Sukan....



           Pagi 2 aq bangun dengn bersemangt nyee sbb nk berlari walaupon penat drpd mengilap permate kt Melake x abis lagi  tapi kalo psl sukan ni bersemangt terus aq.Lepas mandi pack barang sikit and mkn .Sampai je kt sekola cikgu masri dh prepare sarapan untuk atlit rumah sateria hohohoh untung kiteorang dpt cikgu Masri yg sanggup berkorban bangun pkl 4 pagi untuk sediakan kiteorang nye sarapan kalo x menag gak x tau nk ckp ape.
            Lepas mkn jantung dh mule berdebar2 sbb acare first acare 800meter and itu adalah acare aq pas 2 cikgu Masri ckp biar acare pertama ni kite menag untuk dijadikan pembakar semangt kpd kwn2 yg lain soo aq dh start warming up cikit buat regangan cikit.Pas 2 cikgu panggil untuk atlit acare 800meter sile berkumpul  mase 2 jantung aq rase cm nk jatuh jee takott wei.Yg masuk yg aq ingt hider kelass aq kalo korang nk tau dia ni lari laju giler kalo mule2 lari 2 slow je dh nk sampai baru dia speed giler punyer laa mase 2 aq mmng dh takot dhh mmng klh laa nii mmng x de harapan.So start lari 2 Amin form 2 leader lu mmng laju laa bdk 2 aq keep lari sloww lu nnty takot pancit sampai round last aq ngok bdk ni x pancit2 lagi so aq keluarkan seluruh tenage yg aq ade lari selaju yg mungkin and Alhamdulilah aq dpt No 1.Lepas lari 2 seriously kepale aq rase pening and rase nk muntah dh laa lepas 2 acare 4x300 mmng aq mintak cikgu srh budk lain ganti sumpah x larat weii pening giler.Mase 2 aq lepak ngn budk2 ni ngok bdk sekola aq lari.And lastly acare 4x100 aq ckp ngn cikgu aq bleh lari ni dh okk dh soo team sateria buat yg the best and lastly dpt no 2 Alhamdulilah yg kelakar nyee time aq nk bagi baton kt sayfiq bleh kelam-kabut dia ambik beton hahah mmng lepas aq lari 2  aq tergelak sorang2 hahah.
                Dh basah kuyop baju  dngn peluh aq so aq ajak iwan tukar baju jp and dok jp ngok acare yg lain.Pas 2 time acare tarik tali mmng happening laa bdk2 ni semua bersorak2 tibe2 ujan adoiii pas 2 cikgu arahkan semua bdk duduk kt carpark cikgu and diumumkan rumah sukan sape yg menag.
Pertame :rumah Sateria yeahhhhhhhhhhh dngn 26 emas x silap aq
Kedua   :rumah Putra
Ketiga   :rumah Wira
Keempat:rumah Persona
                 And ni lagi satu aq nk citerr mase 2 aq ngh duduk ngn iwan pas 2 Hazriq dtng dia ckp "Kim ko dh ambik medal lom"pas 2 aq ckp belom and aq ckp jom la cari cikgu time tengh cari 2, cari cikgu kt belakang sambil cikgu dh berucap selambe badak je aq jln kt belakang 2 tibe aq dengr ade orang sebut name aq seriously tekejut giler and aq x tau nape diaorang panggil aq, aq pergi jee kt depan 2 pas 2 tibe ade orang 2 kasi aq mcm piale kecik je pas 2 aq nmpk ade tulis olahragawan laaaaa aq rase cm x layak jee dpt anugerah nii sbb aq rase ramai lagii bdk lagi bagos drpd aq ape pon Alhamdulilah .Pas 2 balik 
 Ni ade gmbar cikit


cikgu Masri memberi sokongan
tinggi ko lompat syafiq


muke ngh penat


x cukup nafas aq lari



with Aisyah 

mcm anak ayam je aq lari

ni ngh beborak ke



syaikall........
with syuuu




Kebanyakkan gmbr ni aq ambik dari azziera  thanks yun ok bye  nnty kalo ade mase aq citer lagi bye.
Ni nk cite satu lagi Zahir dpt naib johan dlm acare lembing fuhh bangga aq jadi kwn dia













Saturday, 23 June 2012

Latihan Hari sukan

sape nk angkat tangan
       

        Asalamualikum and hye.Sorry laa dh lame aq x update blogg ni skng nii buzzy dah laa minggu depan nk exam kerje khusus geografi pon blom buat lagiii nasib baikk kerje khusus sejarah aq dh siapp.Citer psl kerje khusus teringat lk aq mase 2 last minit nye keje kene antar kerje khusus mase 2 kertas aq and azhan lom tebok lubang lagii soo kiteorang mencari sesuatu bende yg bleh jadikan kertas 2 semua melekat soo kite orang ambik seletep(soryy kalo slh eje) tampal kt kertas 2 abih citer but bile aq ngok azziera nye folio ngn bdk lain lawaa gilerr sampai kt aq buruk gilerr.




                        Ok kembali ke pangkal jln sekolaa aq dh nk dekatt dh hari sukan sooo aq mmng jadii gilerr bile dengarr psl hari sukan niii.Ptng ari rabu ade latihann first sekali aq kene lari 100 meter mmng acare ni acare pling aq menyampahh but kene lari gk soo aq lari dengn sepenuh tenage yg ade.Akhirnye dpt no 3 Alhamdulilah x de laa dpt no last.
mcm nii  laa lebih kurung aq lari ngn lutfi

     Lepass lari 2 aq rase cm nk tertangga kaki ngn jantung aq .Lepas 2 train lontar peluru cikit balikk.
Ari jumaat ade training lagii mmng bestt sampai2 je cikgu srh lari 400 meter perhhh dhh la badan x warm up lagii nk tak nk lari jee laa.Penatt woiiiiiii nk pecah peha aq rasee .Pas 2  lari 800 meterr lakk hoiii penatt nye ari 2
Lepas lari train lempar cakra lkk .Tapi mmng bestt la ade hari sukann ni .Ni ade berite baik aq nk share skng nii kelas mlm dh x de hureeee but bile aq pikir2kan balik boring gk x de kelass mlm nii dok umahh  je ngok bulan.One moree minggu depan isyallah kalo jadi pengetua nk bawak bdk form 3 and form 5 gi melaka yeahhhhhhh bestt nyee.Ok laa nk out ni nk study cikit esok nk exam .Bye



Monday, 28 May 2012

Camping @ Dusun Eco Resort

Asalamualaikum and haii.Cm ne korang nye cuti 2 minggu ok tak.Bagi aq mmng boring gileer cuti ni ,cuti x serupe cuti pon ade bnyk tuisyen.Tapi x pe ari 2 aq baru gi camping ni nk citer.Ni aq citer drpd sekola.
    Kiteorang bertolak pukul 12.30.Dlam bas aq dok sebelah iwan.Aq dengr MP3 iwan lk main phone x lame lepas 2 kepale aq rase pening pulak lepas 2 iwan pon pening sekali.Ape x pening jln mengalahkan litar sepang dia punye corner.x lame lepas 2 berhenti jp kt karak untuk mkn ngn solat.Lepas solat aq plan ngn syu nk beli KFC nk mkn dlm bas but x sempat.Sampai jee kt Dusun Eco Resort kiteorang ternampk ade lorii yg diubah suai.Mmng kiteorang dh agak kene nek sebb naik bukit.Tapi mmng best la nek lori 2 lajuu gilerr cm F1 giler sekejap budak ni.Sampai kt sane ade taklimat cikit and dpt kunci bilik  yeaaaahhhhhhhhh.Korang tau x bilik kiteorang rupe dia mcm A sebijik betol.Aqnye roomate azhan,iwan n habil.Lepas letak barang  mandi jp and terus mkn.Lepas mkn solat and rest jp.Pkl 10.00 mlm ade night walk jln dlm hutan lk 2.Setiap kumpulan diberi sebatang lilin woiiiii yay cm ne nii mmng hati aq ngh resah ape x nye dlm hutan dh laa gelap gelite but kiteorang semua berkerjesame  bagi memastikan semua budak berjaye keluarr.Tapi mmng best laa ini la pengalaman yg x dpt aq lupee kan.Lepas 2 tidoo.
    Esok nye pkl 5.00 pagi bangun korang tau x air kt sane semuanye drpd air jeram soo mmng cool gileerr mengigil aq.Lepas solat masuk utan balik ushhh nk meletop kaki aq asyik nek bukit jee.Tapi bestt .Ni nk cite cikit ari 2 first time aq kene gigit ngn pacat mule2 aq rase cm ade semut gigit so aq tepok tapi tetap rase sakit jadi aq ngok laa rupe2 nye encik pacat yg ngh lapar nk minum darah aq but sorry mr.pacat aq kene cabut koo sebab sakit ko gigit kaki aq.OK lepas abis jungle trecking gi mandi kolammm sejukkkkk oii airr dia tapi seriously aq x mood nk mandi sebab ade kwn aq dia x berape sihat aq mmng risau giler kt diaa dh la mlm ari 2 dia jatuhh siann diaa.Lepas 2 gi mkn sedappppp giler mknan kt sanee.Then rest cikit and solat.Lepas 2 kiteorang gi buat rakit lak.Wahhh best nyeeee.Aq ngn team aq buat rakit dengn bersunguh2 sampai tngan aq melecet tapi nasib baik ade syu yg tolong plaster kan luke kt tangan aq.Sempat laa jugak men rakit 2 bestt gilerr aq dok sebelah Fatin burger mase ngh berakit.Lepas 2 gi mandi kolam lagi but aq lambat gi mandi and ade beberape bdk lambat soo kene dende la ngn ustazz .Kiteorang kene jlln keliling kolam 2 oiiyaiiiii best nyee mase 2 korang tau x rase dia cm ne korang penah ngok air berputar x mcm 2 la kiteorang rase x yah jalan pon dh bergerak.Tapi kiteorang kene dende dok dlm air sejukk aq sendiri pon x thn nikan budak  pompuan ramai budak pompuan yg x sihat soo diorang terus naik mase 2 ade kwn aq dia demam terok giler mase 2 aq langsung x ade mood risauu giler kt dia.Mlm 2 pulak ade mlm kebudayaan mmng happening laaa .Lepas 2 gi tido pagi 2 aq dh bangun dh ngn azhan pkl 6.00 dia ckp tido la jp kim 6.10 bangun balik nth mcm mane 6.40 baru sedar biase laa budak laki kalo dh tido and thenn terus gi solat.Pagi 2 lepas sarapan ade rentas berhalangan lk mmng bestt laa dpt panjat tembok tapi part yg ade jln atas tali 2 mmng best laa berkali2 aq nek ngn azhan dh mcm tempat permainan dhh.Lepas 2 pack barang balikk.
Soory kalo aq citer x best sbb skng nii kepale aq ngh peningg.

Saturday, 12 May 2012

Lepak Sajo

      Ari jumaat and sabtu mak ayah aq tak ade kt umahh sooo aq kene tinggal kt umah coz ade tuisyen .Mule2 aq kene tido umah mk angkt aq but bile zahir offer yg dia bleh teman kan aq mmng happy laa aq tanye mak aq pon ckp ok.
     Skng ni bermulaa laa kisah 3 orang budak iaitu akim ,zahir and riduwan.Balik drpd klass tuisyen ptng 2 aq,zahir,riduwan and shaikal kite orang gi pasar mlm basikal(fixie) parking kt umah irdiena thankss dinaaaa.Balik pasar gi umah pack barang pulak nk gi training .Balik training bermulaa la kisahnyee.Seriously mmng umah aq bersepah tanpe mak aqq.Kiteorang semua buat hal masing zahir men guitar iwan on9 aq ngok tv.Lepas 2 bleh zahir ngn shaikal gi CC drpd pkl 11 sampai pkl 12 gilo punye budakk dh mabokk agak nye.Pada mase yg same aq ngn iwan kt umah kiteorang start borak2 sambil ditemani air teh o dicelup ngn biskut ping pong sedapp wokkkkk.Lepas 2 zahir balikk lepas balik bukan nk tido sambong monpoli lakkk mmng gilo game budakk nii pkl 3 baru tido itu pon bukan tido terus disulami lak dengan cerite2 and gelak tawa butt mmng bestt laaa . Esok nyee bangun pukul 7.45 dah laa pagi  2 ade tuisyenn mng aq dtng lambatt laa.NI nk cite cikit  seminggu semiggu aq nk perikse pertengahan tahun but aq tak bace buku ponn relek jee isshhh risau nyee.
doakan semua budak klass aq dpt 8A.

lebih kurang mcm ni la keadaan nye
ni iwan  hot stuff
zahir  pelawak ketika malam harii

BFF!

romie dan julie...


penari tiang bendera sekolah (part time)





















Saturday, 5 May 2012

Camping

      HOLooooooolaaaa,semua.Arini aq nk cite psl camping.Sekola aq ade buat perkhemahan kt bentong.So aq pon decided nk pegi ngn bdk laki klass aq tapi yg tak best nye last minit ramai yg camcel sbb makbapak tak kasi mybe aq ngn azhan pegi.Aq ni pon dapat pegi atas simpati mak aq kt aq sebb dh lame tak gi camping.Kiteorng gi 25/5/12
      Cite psl camping teringat lk camping teakwondo.So skng ni aq cite psl camping teakwondo lk .
      Kiteeorang bertolak drpd B.Kikir pkl 9.00 mlm hendak pegi ke PD.Ok cm bese aq mmng duduk sebelah sir aq sbb aq ni suke berborak ngn dia ,dia pon mesti ade kwn yg hendak berborak untuk mengelakkan drpd mengantuk.Pkl 11.30 mlm kiteorang berhenti lamee kt petronas sbb sir aq pening kpl kate nye tadi tak sempat mkn sbb buzzy uruskan psl mcm2 sian sir aq.Mase 2 aq lepak ngn saiful kt tepi petronas sambil minum ait kopi ngn meggi perhhh sedap gilerr.Pkl 12.30pagi sambung balik perjalanan pkl 2.30 pagi dh sampai PD dah sampai bukan untuk tido tapi dh sampai ade aktiviti perhhh mmng mengantuk pkl 4.30 habis,tapi aktiviti 2 mmng best giler sampai hilang nagntok.Pas 2 ronde2 jp cari masjid sampai kt masjid lepak jp solat subuh and rehat lagi sampai pkl 7.00 pagi.Pas 2 cari tempat mkn and terus gi tempat penginapan .Sampai je kt sane ade pantai betul2 depan hotel .Pas 2 sir ckp ken check in pkl 2.00 so tanpe belengah lagi aq ngn kwn2 aq jadi tak betol sebb nampak pantai and terus terjun kedalam laut  mcm tak penah mandi walaupun kt situ ramai orang yg melihat kiteorang .Pkl 2.00 check in mase 2 kulit dh kecut dek lame sngt berendam.Lepas letak barang sambung balik mandi kolam .Kiteorang mmng pantang nmpk air walaupon kulit dh tak rupe kulit lepas mandi rehat jp mlm 2 ade buat aktiviti seperti pecah kn telorr kt atas kepale and mcm2 lagi yg comfirm semua orang mesti ade bau hanyir telur and tepung kt rambut mmng gempak laa .Esok nye sir srh pakai baju uniform teakwondo and dengan poyo nye kiteorang joging kt pantai ushhh mmng best la sambil ditiup angin.Balik jog kite orng prepare untuk buat BBQ .lepas 2 ade la buat aktiviti cikit.Mlm 2 mlm kemuncak sbb dpt mkn BBQ yeahhhhhhhhh aq ngn senior yg len kene msk yg junior ngok jeee.Tapi mmng ini lah mkanan yg paling sedap aq peanh rase mmng sedap powwer la sir and teacher.Yg best nye kiteorng yg msk ni dpt mkn paling byk hahaha.Esokk pack brang and balikkk.
             
                                       ni ade gmbr cikit
saiful and nurin
mase nk balik

kak adzrina

soryy kalo tak best sebb aq mmng tak pandai bercerite
               

Monday, 30 April 2012

BERPELUANG TAPI TAK DAPAT

Heloo you guys .Aq sebenar nye tak ade cite menarik but tahun ni aq rase tahun yg paling byk keje,byk bende tak bleh buat and  mcm2 agi.Keje sekola kalo dikumpulkan dh nk same ngn KLCC mmng banyk belom masuk kerje khursus agi.Tapi nk buat cm ne terima je laaa.
       Ni nk cite cikit ari 2 aq dapat peluang nk jadi refree teakwondo kt putrajaya setelah tak dapat jadi player jadi refree pon bleh la tapi ayah aq bangkang sekeras-kerasnye dia ckp buang masee jee perhhhhhhhh mmng hampe,kecewa rase cm nk nagiss jee.
ni la farah comel an
      Ok skang tukar topic ari 2 mase aq ngh bergossip-gosip ngn Farah dia nk cite artis favourite dia name nye Greyson Chance pas 2 dia cite psl biodata artis ni dngn complete nye dia cite kt aq dngn panjang lebar nyee perhhh power la farah.Aq tanye dia cm ne ko tau semua ni ko sepupu dia ke.Dia ckp aq kaji sendiri perhh power la mmng bleh jadi pakar selidik.Tapi mmng suare budak ni mmng sedap main piano laju giler takut aq ngok
ni bakal suami farah


















Saturday, 21 April 2012

A HAPPY DAY

  Ari jumaat ari 2 aq rase paling  happy sekali.Sebab pertame budak klass aq semua dah kembali selepas abis pertandingan choral.Tanniah la kat team choral walaupon diorang training lame giler tapi dapt no 5 ok la 2 tanniah mungkin tak ade rezeki next year try lagi.Tapi yg tak best nye bile esok diorang masuk klass semua muke mengantuk jee sbb smlm bas diorang rosak .
    Kedua petang tu ade tuisyen bersame cikgu salina ushhhh best giler dapat gabung klass ngn 3 B yg tak best nye momo tak dtng.
pas 2 time balik tuisyen cikgu srh aq bawak kertas soalan and aq  teman dia sampai kt kete bestttnyee.
Pas 2 dapt borak ngn syhada mcm2 aq borak ngn dia lame jugak la.Pas 2balik umah mama ckp mlm ni ade training teakwondo mase 2 aq rase manusia yg paling gembira sekali.Mlm 2 train mcm bese tapi rase penat cikit la mybe dh lame tak train.

Friday, 13 April 2012

MINGGU YANG MEMBOSANKAN

   Kalo nk tau minggu ni adalah minggu yg membosankan dan kurang belajar mungkin best tak belajar tapi kadang2 korang akan rase boring giler bile tak belajar.Budak klass aq ramai yg tak de diaorang gi buat latihan choral speaking aq tak masuk sebab aq tak pandai berbahasa inggris ,bleh dikatekan semua budak klass aq masuk sbb budak klass aq mmng aktif and mmng suke buat bende cm ni.So aq kt klass mmng boring gilerr bile diaorng tak de aq duduk je sorang2 kt belakang sambil kire rambut amirul, kacau athirah ,bunuh semut or ajak syafiq gi jln2.Ari isnin sampai rabu haqimie ngn syaikal tak de dia orng gi camp so mmng bertambah boring nye,bile kt klass mlm dh tak de orang nk bukakan aq muzik kalo nk tau hakimie la tempat aq bukak muzik sbb dia ade phone powerr giler.
cm ni la rupe aq
        Ni nak cite cikit psl pagi tadi.tadi aq masuk klass sejarah lambat yg diajar oleh cikgu kesayangan aq CIKGU SALINA TOMEY.Aq bukan sengaje nk masuk lambat  tapi tadi tolong zahir potong kayu untuk kerje KHB.So kiteorang masuk lambat ,masuk2 je cikgu ngh mengajar ,aq bagi slm and ckp sorry cikgu tapi cikguu buat dekk jee tapi aq paham ni semua slh aq,pas 2 cikgu tanye ade satu soalan ni aq dh ckp tapi cikgu buat tak dengar je but bile habil jwb cikgu dngr lakkk ish jelous nyee ngn habil.Pas 2 time cikgu nk keluar cikgu srh syaikal cepat sikit ckp terima kasih tapi yg cemburunye cikgu ckp"CEPAT LA SAYANG" ushh rase nk menagis hahahh tak de la aq cume rase bersalah je bile masuk lambat .SAYANG CIKGU FOREVER AND SORRY

Friday, 6 April 2012

SAHABAT

Asalamulaikum and hye
            Arini first time aq buat blog itu pon ngn bantuan  Syamimi thanks banyk2 mimi.
        Ok ari ni aq nk cite pasal kawan baik aq.Aq rase kalo x de kwn mmng x bleh hidup.Aq ade bnyk kwn tapi ari ni aq nk cite yg THE BEST OF THE BEST.
             Pertama name dia muhammad zahir bin asahar a.k.a TOK.Dia ni ngn aq dh mcm adik beradik dah la dlm klass duduk ngn ,dia kt dlm makmal bahasa pon ngn dia, kalo buat pembentangan agame pon ngn dia ,rehat pon ngn dia,kongsi air pon ngn dia mmng hidup aq ngn dia.Dia ni seorang yg baik giler and pandai menyayi selalu kt klass mmng aq menyayi, memekak mmng aq ngn dia je,yg jadi pendengar setia ialah syamimi and aisyah yg duduk depan kiteorang.Kalo nk tau lagi mak dia mmng power memasak terutamenye RENDANG AYAM perh terbaik bro sampai ade uztazah ni tempah kt mak dia.Last sekali dia mmng pandai buat lawak,kalo dia x de dlm klass aq rase mcm nk menagis jee.
          Kedua ahmad azhan syukri bin sulaiman a.k.a ACAN.Dia ni kalo korang nk tau mmng budak yg pandai sekali kt klass kiteorng selalu dpt 8A.Dia ni pandai melukis kt umah dia ade banyk basikal hadiah drpd dia mng  dalam pertandingn melukis powerr an.Dia jugak power men bola and ketua bola kalo masa men bola tak ade dia mmng rase mlas je nk men and dia suke buat lawakkkkk and dia baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk giler tak penah nk mengutuk orng mmng baik ar
         Ketiga skng ni masuk pompuan lk name dia nurul azziera binti samsudin a.k.a MOK .Kalo  korang nk usha mmng bagus sbb dia ni mmng ayu and cantik orng nye hitam manis la katekan.Aq knl dia mase thn 5 mase 2 tak rapat pon menjak kiteorng masuk teakwondo same2 mase 2 la rapat.Kalo mase cikgu tak masuk mmng dia la tempat aq bercerite dn bergosip.Dia ni mmng baik orng nye suke kasi aq keropok lekor time rehat and aq suke giler borak ngn nenek dia name nye cik tom je aq panggil.Kalo nk tau agi mak dia ni mmng lawa giler ikut anak la LIKE MOTHER LIKE DAUGHTER ehh betul ke hahah hentam je la.
ni budak comey

aq ngn zahir
             Ketiga syamimi binti zaini a.k.a AKAK.Dia ni mmng comey giler kalo sape ngok pon akan cair hahah.Dia jugak budak yg paling pandai dlm klass selalu dpt NO1.Dia jugak tempt aq bertnye psl keje sekola terutame nye kalo buat essay BI,dia mmng power BI.Something special psl dia ni dia pandai nyayi lagu korea sedap giler kalo korang dengr comel2 je suare mcm orng nye, dan dia jugak la yg buat blog ni thanks again.
sorry la muke azhan and azziera x dapat masuk.
sorry jugak kalo cite aq x sedap.