Monday, 28 May 2012

Camping @ Dusun Eco Resort

Asalamualaikum and haii.Cm ne korang nye cuti 2 minggu ok tak.Bagi aq mmng boring gileer cuti ni ,cuti x serupe cuti pon ade bnyk tuisyen.Tapi x pe ari 2 aq baru gi camping ni nk citer.Ni aq citer drpd sekola.
    Kiteorang bertolak pukul 12.30.Dlam bas aq dok sebelah iwan.Aq dengr MP3 iwan lk main phone x lame lepas 2 kepale aq rase pening pulak lepas 2 iwan pon pening sekali.Ape x pening jln mengalahkan litar sepang dia punye corner.x lame lepas 2 berhenti jp kt karak untuk mkn ngn solat.Lepas solat aq plan ngn syu nk beli KFC nk mkn dlm bas but x sempat.Sampai jee kt Dusun Eco Resort kiteorang ternampk ade lorii yg diubah suai.Mmng kiteorang dh agak kene nek sebb naik bukit.Tapi mmng best la nek lori 2 lajuu gilerr cm F1 giler sekejap budak ni.Sampai kt sane ade taklimat cikit and dpt kunci bilik  yeaaaahhhhhhhhh.Korang tau x bilik kiteorang rupe dia mcm A sebijik betol.Aqnye roomate azhan,iwan n habil.Lepas letak barang  mandi jp and terus mkn.Lepas mkn solat and rest jp.Pkl 10.00 mlm ade night walk jln dlm hutan lk 2.Setiap kumpulan diberi sebatang lilin woiiiii yay cm ne nii mmng hati aq ngh resah ape x nye dlm hutan dh laa gelap gelite but kiteorang semua berkerjesame  bagi memastikan semua budak berjaye keluarr.Tapi mmng best laa ini la pengalaman yg x dpt aq lupee kan.Lepas 2 tidoo.
    Esok nye pkl 5.00 pagi bangun korang tau x air kt sane semuanye drpd air jeram soo mmng cool gileerr mengigil aq.Lepas solat masuk utan balik ushhh nk meletop kaki aq asyik nek bukit jee.Tapi bestt .Ni nk cite cikit ari 2 first time aq kene gigit ngn pacat mule2 aq rase cm ade semut gigit so aq tepok tapi tetap rase sakit jadi aq ngok laa rupe2 nye encik pacat yg ngh lapar nk minum darah aq but sorry mr.pacat aq kene cabut koo sebab sakit ko gigit kaki aq.OK lepas abis jungle trecking gi mandi kolammm sejukkkkk oii airr dia tapi seriously aq x mood nk mandi sebab ade kwn aq dia x berape sihat aq mmng risau giler kt diaa dh la mlm ari 2 dia jatuhh siann diaa.Lepas 2 gi mkn sedappppp giler mknan kt sanee.Then rest cikit and solat.Lepas 2 kiteorang gi buat rakit lak.Wahhh best nyeeee.Aq ngn team aq buat rakit dengn bersunguh2 sampai tngan aq melecet tapi nasib baik ade syu yg tolong plaster kan luke kt tangan aq.Sempat laa jugak men rakit 2 bestt gilerr aq dok sebelah Fatin burger mase ngh berakit.Lepas 2 gi mandi kolam lagi but aq lambat gi mandi and ade beberape bdk lambat soo kene dende la ngn ustazz .Kiteorang kene jlln keliling kolam 2 oiiyaiiiii best nyee mase 2 korang tau x rase dia cm ne korang penah ngok air berputar x mcm 2 la kiteorang rase x yah jalan pon dh bergerak.Tapi kiteorang kene dende dok dlm air sejukk aq sendiri pon x thn nikan budak  pompuan ramai budak pompuan yg x sihat soo diorang terus naik mase 2 ade kwn aq dia demam terok giler mase 2 aq langsung x ade mood risauu giler kt dia.Mlm 2 pulak ade mlm kebudayaan mmng happening laaa .Lepas 2 gi tido pagi 2 aq dh bangun dh ngn azhan pkl 6.00 dia ckp tido la jp kim 6.10 bangun balik nth mcm mane 6.40 baru sedar biase laa budak laki kalo dh tido and thenn terus gi solat.Pagi 2 lepas sarapan ade rentas berhalangan lk mmng bestt laa dpt panjat tembok tapi part yg ade jln atas tali 2 mmng best laa berkali2 aq nek ngn azhan dh mcm tempat permainan dhh.Lepas 2 pack barang balikk.
Soory kalo aq citer x best sbb skng nii kepale aq ngh peningg.

No comments:

Post a Comment