Monday, 28 May 2012

Camping @ Dusun Eco Resort

Asalamualaikum and haii.Cm ne korang nye cuti 2 minggu ok tak.Bagi aq mmng boring gileer cuti ni ,cuti x serupe cuti pon ade bnyk tuisyen.Tapi x pe ari 2 aq baru gi camping ni nk citer.Ni aq citer drpd sekola.
    Kiteorang bertolak pukul 12.30.Dlam bas aq dok sebelah iwan.Aq dengr MP3 iwan lk main phone x lame lepas 2 kepale aq rase pening pulak lepas 2 iwan pon pening sekali.Ape x pening jln mengalahkan litar sepang dia punye corner.x lame lepas 2 berhenti jp kt karak untuk mkn ngn solat.Lepas solat aq plan ngn syu nk beli KFC nk mkn dlm bas but x sempat.Sampai jee kt Dusun Eco Resort kiteorang ternampk ade lorii yg diubah suai.Mmng kiteorang dh agak kene nek sebb naik bukit.Tapi mmng best la nek lori 2 lajuu gilerr cm F1 giler sekejap budak ni.Sampai kt sane ade taklimat cikit and dpt kunci bilik  yeaaaahhhhhhhhh.Korang tau x bilik kiteorang rupe dia mcm A sebijik betol.Aqnye roomate azhan,iwan n habil.Lepas letak barang  mandi jp and terus mkn.Lepas mkn solat and rest jp.Pkl 10.00 mlm ade night walk jln dlm hutan lk 2.Setiap kumpulan diberi sebatang lilin woiiiii yay cm ne nii mmng hati aq ngh resah ape x nye dlm hutan dh laa gelap gelite but kiteorang semua berkerjesame  bagi memastikan semua budak berjaye keluarr.Tapi mmng best laa ini la pengalaman yg x dpt aq lupee kan.Lepas 2 tidoo.
    Esok nye pkl 5.00 pagi bangun korang tau x air kt sane semuanye drpd air jeram soo mmng cool gileerr mengigil aq.Lepas solat masuk utan balik ushhh nk meletop kaki aq asyik nek bukit jee.Tapi bestt .Ni nk cite cikit ari 2 first time aq kene gigit ngn pacat mule2 aq rase cm ade semut gigit so aq tepok tapi tetap rase sakit jadi aq ngok laa rupe2 nye encik pacat yg ngh lapar nk minum darah aq but sorry mr.pacat aq kene cabut koo sebab sakit ko gigit kaki aq.OK lepas abis jungle trecking gi mandi kolammm sejukkkkk oii airr dia tapi seriously aq x mood nk mandi sebab ade kwn aq dia x berape sihat aq mmng risau giler kt diaa dh la mlm ari 2 dia jatuhh siann diaa.Lepas 2 gi mkn sedappppp giler mknan kt sanee.Then rest cikit and solat.Lepas 2 kiteorang gi buat rakit lak.Wahhh best nyeeee.Aq ngn team aq buat rakit dengn bersunguh2 sampai tngan aq melecet tapi nasib baik ade syu yg tolong plaster kan luke kt tangan aq.Sempat laa jugak men rakit 2 bestt gilerr aq dok sebelah Fatin burger mase ngh berakit.Lepas 2 gi mandi kolam lagi but aq lambat gi mandi and ade beberape bdk lambat soo kene dende la ngn ustazz .Kiteorang kene jlln keliling kolam 2 oiiyaiiiii best nyee mase 2 korang tau x rase dia cm ne korang penah ngok air berputar x mcm 2 la kiteorang rase x yah jalan pon dh bergerak.Tapi kiteorang kene dende dok dlm air sejukk aq sendiri pon x thn nikan budak  pompuan ramai budak pompuan yg x sihat soo diorang terus naik mase 2 ade kwn aq dia demam terok giler mase 2 aq langsung x ade mood risauu giler kt dia.Mlm 2 pulak ade mlm kebudayaan mmng happening laaa .Lepas 2 gi tido pagi 2 aq dh bangun dh ngn azhan pkl 6.00 dia ckp tido la jp kim 6.10 bangun balik nth mcm mane 6.40 baru sedar biase laa budak laki kalo dh tido and thenn terus gi solat.Pagi 2 lepas sarapan ade rentas berhalangan lk mmng bestt laa dpt panjat tembok tapi part yg ade jln atas tali 2 mmng best laa berkali2 aq nek ngn azhan dh mcm tempat permainan dhh.Lepas 2 pack barang balikk.
Soory kalo aq citer x best sbb skng nii kepale aq ngh peningg.

Saturday, 12 May 2012

Lepak Sajo

      Ari jumaat and sabtu mak ayah aq tak ade kt umahh sooo aq kene tinggal kt umah coz ade tuisyen .Mule2 aq kene tido umah mk angkt aq but bile zahir offer yg dia bleh teman kan aq mmng happy laa aq tanye mak aq pon ckp ok.
     Skng ni bermulaa laa kisah 3 orang budak iaitu akim ,zahir and riduwan.Balik drpd klass tuisyen ptng 2 aq,zahir,riduwan and shaikal kite orang gi pasar mlm basikal(fixie) parking kt umah irdiena thankss dinaaaa.Balik pasar gi umah pack barang pulak nk gi training .Balik training bermulaa la kisahnyee.Seriously mmng umah aq bersepah tanpe mak aqq.Kiteorang semua buat hal masing zahir men guitar iwan on9 aq ngok tv.Lepas 2 bleh zahir ngn shaikal gi CC drpd pkl 11 sampai pkl 12 gilo punye budakk dh mabokk agak nye.Pada mase yg same aq ngn iwan kt umah kiteorang start borak2 sambil ditemani air teh o dicelup ngn biskut ping pong sedapp wokkkkk.Lepas 2 zahir balikk lepas balik bukan nk tido sambong monpoli lakkk mmng gilo game budakk nii pkl 3 baru tido itu pon bukan tido terus disulami lak dengan cerite2 and gelak tawa butt mmng bestt laaa . Esok nyee bangun pukul 7.45 dah laa pagi  2 ade tuisyenn mng aq dtng lambatt laa.NI nk cite cikit  seminggu semiggu aq nk perikse pertengahan tahun but aq tak bace buku ponn relek jee isshhh risau nyee.
doakan semua budak klass aq dpt 8A.

lebih kurang mcm ni la keadaan nye
ni iwan  hot stuff
zahir  pelawak ketika malam harii

BFF!

romie dan julie...


penari tiang bendera sekolah (part time)





















Saturday, 5 May 2012

Camping

      HOLooooooolaaaa,semua.Arini aq nk cite psl camping.Sekola aq ade buat perkhemahan kt bentong.So aq pon decided nk pegi ngn bdk laki klass aq tapi yg tak best nye last minit ramai yg camcel sbb makbapak tak kasi mybe aq ngn azhan pegi.Aq ni pon dapat pegi atas simpati mak aq kt aq sebb dh lame tak gi camping.Kiteorng gi 25/5/12
      Cite psl camping teringat lk camping teakwondo.So skng ni aq cite psl camping teakwondo lk .
      Kiteeorang bertolak drpd B.Kikir pkl 9.00 mlm hendak pegi ke PD.Ok cm bese aq mmng duduk sebelah sir aq sbb aq ni suke berborak ngn dia ,dia pon mesti ade kwn yg hendak berborak untuk mengelakkan drpd mengantuk.Pkl 11.30 mlm kiteorang berhenti lamee kt petronas sbb sir aq pening kpl kate nye tadi tak sempat mkn sbb buzzy uruskan psl mcm2 sian sir aq.Mase 2 aq lepak ngn saiful kt tepi petronas sambil minum ait kopi ngn meggi perhhh sedap gilerr.Pkl 12.30pagi sambung balik perjalanan pkl 2.30 pagi dh sampai PD dah sampai bukan untuk tido tapi dh sampai ade aktiviti perhhh mmng mengantuk pkl 4.30 habis,tapi aktiviti 2 mmng best giler sampai hilang nagntok.Pas 2 ronde2 jp cari masjid sampai kt masjid lepak jp solat subuh and rehat lagi sampai pkl 7.00 pagi.Pas 2 cari tempat mkn and terus gi tempat penginapan .Sampai je kt sane ade pantai betul2 depan hotel .Pas 2 sir ckp ken check in pkl 2.00 so tanpe belengah lagi aq ngn kwn2 aq jadi tak betol sebb nampak pantai and terus terjun kedalam laut  mcm tak penah mandi walaupun kt situ ramai orang yg melihat kiteorang .Pkl 2.00 check in mase 2 kulit dh kecut dek lame sngt berendam.Lepas letak barang sambung balik mandi kolam .Kiteorang mmng pantang nmpk air walaupon kulit dh tak rupe kulit lepas mandi rehat jp mlm 2 ade buat aktiviti seperti pecah kn telorr kt atas kepale and mcm2 lagi yg comfirm semua orang mesti ade bau hanyir telur and tepung kt rambut mmng gempak laa .Esok nye sir srh pakai baju uniform teakwondo and dengan poyo nye kiteorang joging kt pantai ushhh mmng best la sambil ditiup angin.Balik jog kite orng prepare untuk buat BBQ .lepas 2 ade la buat aktiviti cikit.Mlm 2 mlm kemuncak sbb dpt mkn BBQ yeahhhhhhhhh aq ngn senior yg len kene msk yg junior ngok jeee.Tapi mmng ini lah mkanan yg paling sedap aq peanh rase mmng sedap powwer la sir and teacher.Yg best nye kiteorng yg msk ni dpt mkn paling byk hahaha.Esokk pack brang and balikkk.
             
                                       ni ade gmbr cikit
saiful and nurin
mase nk balik

kak adzrina

soryy kalo tak best sebb aq mmng tak pandai bercerite